Dlaczego „Albo” ?
To pytanie często zadają nasi kontrahenci.
Odpowiedź zawarta jest w wieloznaczności tego słowa, bo to z jednej strony wielość rozwiązań a z drugiej determinacja i ryzyko.
Taką firmą chcieliśmy być w chwili naszego powstania w 1999 roku.
Cechowały nas – założycieli firmy- wola i pragnienie stworzenia firmy niepowtarzalnej , w której będziemy mogli realizować nasze niezaspokojone ambicje. Dziś po kilkunastu latach naszej pracy z dumą możemy powiedzieć , że „ rzeczywistość jest piękniejsza od marzeń” a cele które sobie postawiliśmy są w pełni realizowane. Obecnie skupiamy się na tym, aby zobowiązanie do tego , że jesteśmy Liderem Sprzedaży nie było pustym frazesem, lecz wypełnionym treścią mottem naszego działania świadczącym o naszej skuteczności i profesjonalizmie w dążeniu do osiągania wyznaczonych celów.
Albo posiada 4 regiony dystrybucji: Radom, Region Łódzki, Świętokrzyski i Podkarpacki,
- Rozbiór mięsa wieprzowego i drobiowego
Firma posiada własny, największy w regionie wydział rozbioru mięsa wieprzowego i drobiowego. Surowce pochodzą od sprawdzonych i pewnych dostawców z renomowanych zakładów. Zarówno wydział rozbioru mięsa wieprzowego, jak i drobiowego działają w oparciu o system zapewnienia bezpieczeństwa żywności (HACCP), jak również znajdują się pod stałym nadzorem weterynaryjnym.
Zakład posiada uprawnienia do handlu z krajami UE.
- Nagrody
Albo jest jedną z najbardziej dynamicznych firm regionu radomskiego, a pozycję lidera utwierdza fakt przyznania licznych nagród i wyróżnień m.in.: siedmiokrotnego otrzymania Gazeli Biznesu dziennika „Puls Biznesu”, a także nagrodę Perła Polskiej Gospodarki.